Vrijeme je Blagdana, Suosjećanja i Ljubavi!

Kada ste zadnji put bili ljubazni, suosjećajni, nježni prema sebi? Kada ste se zadnji put pogledali u ogledalo i bili zadovoljni s onim što vidite u njemu? Kada ste toj prekrasnoj osobi u ogledalu uputili koju ljubaznu riječ ili kompliment?

Puno i previše puta pogledamo se kritički samo na časak u ogledalo i to samo da popravimo šminku i frizuru, da vidimo jesmo li krmeljavi i možemo li takvi van. Onda se još dodatno i onako usput na brzaka i kritički osvrnemo na svoj ten, struk, noge… Zaključimo po ko’ zna koji put da nismo zadovoljni s odrazom i izletimo van na posao ili kud god nas već taj dan obaveze nose.

Ono čega nismo svjesni je “ne ljubavi” u tom trenutku. Prvo prema sebi. Taj mali i “beznačajni” kritički osvrt radimo iz navike. A ne pitamo se ako mi nismo u startu zadovoljni sami sa sobom, kako će onda drugi biti zadovoljni s nama. Pa se i opet često iznenadimo kritikom šefa na poslu. On na nas gleda u tom trenutku jednako kako smo se mi pogledali u ogledalu. I onda naravno ulazimo u začarani krug optuživanja “ogledala” tj. u ovom slučaju šefa. Jer on ne vidi dobro. Ukoliko želite ljubavi i radosti u svom životu promjena te navike je nužna. Jer promjena pa čak i ona Svjetska počinje od nas. Nije nužno da se zbog stresa srušimo na poslu ili na nekom novogodišnjem domjenku, jer eto u tom trenutku ne znamo ni sami zašto nismo mogli više disati.

I ponovo ću se ovdje dotaknuti Fokusa kao jednog od bitnih elemenata Svjesnosti. Bilo bi nužno ovih blagdanskih dana (za početak, a onda i kasnije) poraditi malo na promjeni fokusa sa ljutnje i bijesa, krivnje, samo-osuđivanja, nemoći, frustracije, straha i brige na zahvalnost, suosjećanje, ljubaznost, radost i nježnost.

Biti zahvalan sebi na dobro odrađenoj godini na poslu, na pripremi prekrasnih kolača, na odrazu u ogledalu, na odabiru odličnih poklona, na svojim prekrasnim nogama koje vas nose kroz život, na tome što ste se zauzeli za sebe u nekim vama važnim situacijama, na dobrim odlukama, na tome što ste si skuhali odličnu kavu baš danas ujutro, na divnom partneru kojeg ste odabrali, na biljci koju ste uzgojili vlastitim snagama, na ljubimcima koji vas okružuju i uveseljavaju vam život, na obitelji, na prekrasnim prijateljima…

Zahvalnost je prekrasna jer možemo biti zahvalni i na onim stvarima koje imaju negativni predznak tipa biti zahvalan na partneru kojeg ste odabrali iako je jasno da on nije dobar/dobra za vas. Upravo iz tog iskustva ćete znati na što ne pristajete drugi puta. Zahvalni na ponovljenoj grešci jer eto sada vam je puno jasnije nego prvi puta. Ili onoj trećoj i četvrtoj zbog koje se pitate „zašto uvijek ja“ ulazim u takve situacije. Upravo za te situacije treba biti zahvalan i odlučiti da ćemo nešto iz njih naučiti. Da ćemo od sada raditi drugačije.

Biti zahvalni sebi i ne očekivati ništa je najbolji poklon koji si možete pokloniti ovih blagdana. I otvoriti ga i početi koristiti odmah i sad. Jer Sadašnjost je poklon koji se otvara odmah. Time otvarate sebi put ljubavi i radosti. Viših i svjetlijih frekvencija od onih koje su vas zaokupljivale do sada. Najbitnija je Svjesnost, odluka o smjeru i ponavljanje. Jer ljubav se uči i otkriva svaki dan.

Ostajte mi dobro i veselo ovih Blagdana…

Zagrljaj

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)