Volim se gibat, gibat…

Zapeli? Pokrenite se!

“Lakše reć nego napraviti!” Možda… A možda i ne! Vrlo je vjerojatno da ste do sada u životu već imali iskustvo koje je potvrđivalo blagodati koje donosi pokret i kretanje. Ako nikako drugačije ono kad je svanuo lijep sunčan dan pa ste otišli na vožnju biciklom, rolanje, šetnju…, a poslije ste se osjećali ispunjeno, zadovoljno, sretno, možda čak inspirirano da odradite još nešto što niste planirali.

Ponekad kad nam jednostavno ne ide na nekom životnom području – bilo poslovnom, bilo privatnom… ono kad nam je „močvarica“, ni naprijed ni nazad… malo smo si umorni, malo nam se više ništa ne da… I baš tada nam često padne na pamet da posegnemo za nečim što smo već duže planirali raditi, a nikako da se toga primimo jer smo radili na ovom prvom što se uostalom ionako ne mijenja već neko vrijeme, a kako izgleda i neće se uskoro promijeniti. I upravo tada dok smo se tako „pokrenuli“ i „okrenuli“ u nekom drugom smjeru stvari su se počele događati i na onom prvom planu koji je stajao već godinama. Iako se ne može reći da se mi nismo trudili. Baš suprotno.

 

Zanimljivo je da to nešto što je stajalo po strani… to drugo… za koje nikako da uspijemo pronaći vremena … je uvijek nekako neka tema koja je vezana za nas same. Mogli bi reći bavljenje sobom. Sport. Ples. Rekreacija. Prehrana. Zdravije navike. Planinarenje. Slikanje….
Zanimljivo je i to da sve što je upravo napisano nije ništa novo. Zar ne? Znam da znate. Al’ dobro je podsjetiti se s vremena na vrijeme na pokret i blagodati koje unosi u naš život. Dobro se i podsjetiti da koliko ima ljudi toliko ima i „lica“ i načina pokreta i kretanja. Odaberite vaš. Promislite što je to što već dugo želite ostvariti, a čeka neko bolje vrijeme.

 

Zašto se događa?

Kad god se napokon odlučimo pokrenuti u nekom od tih davno zaboravljenih želja i smjerova pokrećemo energiju. I to ne samo na fizičkom nivou. Nego i na onom emotivnom. Gotovo trenutno postajemo zadovoljniji. Sretniji jer smo se primili onog što je dugo stajalo u nekom zakutku naših misli. Pomalo zaboravljeno i skupljalo prašinu. I onda se uz tu sreću i zadovoljstvo odmah pokreću i druge stvari na fizičkoj razini koje su već dugo bile u status quo poziciji. Kad god odaberemo nešto raditi osim što smo sretniji i zadovoljniji osjećamo se i motiviraniji da uđemo u novi dan. Susrećemo nove ljude, nova mjesta, ostvarujemo možda i unapređenje koje smo zaslužili. Otvaraju se nove prilike na poslu ili primamo ponude za potpunu promjenu posla. Susrećemo novog partnera/icu ili se stari partner napokon pretvara u partnera kakvog smo u stvari željeli.

 

Zato dragi moji gibaj…gibajmo se nije teško :D

 

Zagrljaj

 

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)