Vježbamo – svjesni odabiri za vrijeme punog Plavog Mjeseca

Znači nije potrebno izvoditi nikakve posebne vratolomije i rituale. Bilo bi dobro prizvati Svjesnost tokom dana, kad god se sjetimo. Čisto biti svjesni iz trenutka u trenutak. Vidjeti što nam dolazi. I odlučiti što želimo s tim. Želimo li ponovo doživjeti taj trenutak ili želimo ostvariti neku promjenu.

Možemo ako želimo ići i malo dublje u proces. Možemo odmeditirati. Prodisati. Isto bez opterećujućih misli tipa: „dišem li ispravno?“; „kako bi trebao disati?“; „možda nema nikakve veze i učinka to što radim“ i slično opterećujuće strahom, sumnjom i Sjenom, obojane misli.

Dovoljno je sjesti na neko mirno mjesto. Biti trenutak sa sobom. Prodisati. I sa svakim se udahom malo više proširiti. Disati u mjesta koja nas možda zatežu i sa svakim izdahom se još malo dublje opustiti, prepustiti, stopiti s svim zbivanjima oko nas i s svim što nas okružuje.

Promatrati misli i puštati ih da nam dođu i da nas prođu. Postoji mogućnost da ćemo tijekom meditacije ili nakon meditacije postati Svjesniji nekog obrasca kojeg do sada nismo zapazili. Bit će nam jasniji. Što nam donosi u život i zašto ga uopće i imamo. Pa će nam biti lakše odlučiti što želimo s njim. Zadržati ili baciti. Koristi li nam ili ne.

Bilo bi zgodno prokontemplirati u meditaciji ili nakon nje kako vam već dođe, ali bez grča i bez pravila i ograničavajućih okvira kako bi trebalo – dakle promisliti što je to što bi željeli. Jeste li dobro postavili ciljeve početkom godine. Razvijaju li se onako kako ste zamislili. Što bi vam trebalo da se malo bolje, lakše razvijaju ili je sve baš onako kako treba biti… Dopustite pitanjima da se pojave i odgovorima da dođu. Jer sve je tu i sve vam je poznato. Potrebno se samo malo povezati i stopiti sam sa sobom, s izvorom u nama.

Veliki zagrljaj :D

Slobodno nam se javite s bilo kakvim pitanjima na upravo opisanu temu. Odgovaramo u najkraćem mogućem roku.