Strpljenje, vrlina velikih Majstora!

 

Iako bi za Veljaču uvijek prvo mogli reći i pomisliti na Ljubav. Ovoga puta možemo slobodno reći i pomisliti na Strpljenje! Ili barem ljubavno Strpljenje.

Ako se podsjetimo teksta za 2018. gdje kažemo da je Pravo vrijeme upravo sada za kreiranje i svjesno i usmjereno djelovanje. Moramo se isto tako podsjetiti koliko je u tom procesu svjesnog kreiranja izuzetno bitno u nekim situacijama imati strpljenja. A to je upravo ova situacija, ovo vrijeme, sada. Ni zima se nekako ne da. Snijeg kao da je odlučio tek sad padati, a prvo proljetno cvijeće se već požurilo da pokaže svoje raskošne haljine. I što sad?! Sad moramo i mi i cvijeće imati još malo strpljenja za preslagivanje i poslagivanje.

Prema zvjezdanim kretanjima prva Eklipsa – ona Lunarna 31.1.2018.  je iza nas, no jedna nova je upravo ispred nas. U čet 15.02., odmah iza Valentinova, očekuje nas djelomična Sunčana Eklipsa i Novi Mladi Mjesec. Podsjetimo se u doba Eklipsa podržani smo energijama unijeti promjenu/e u naše živote. Ovog puta radi se o djelomičnoj Eklipsi. Ako se sad neki od vas nadaju da će nas energije malo manje izbacivati iz cipela, samo zato jer se radi o djelomičnoj eklipsi, morat ću vas malo razočarati. Naime bile potpune ili djelomične Eklipse djeluju podjednakom snagom. Pa tako će za neke od nas četvrtak biti poprilično izazovan, ukoliko smo u situacijama gdje još nismo odlučili ili smo možda u nekom očekivanju od drugih – tipa vjerujemo da ovisimo o njima. Bilo bi dobro izbjegavati sukobe. No isto tako Mladi Mjesec je uvijek prilika za nove odluke i sadnju novih ideja. Ovo je novi mladi mjesec u Vodenjaku. A Vodenjak je poznat po zajedništvu, slobodno pričajte o svojim planovima, stvarajte nove zajednice ili se priključite novima. U svakom slučaju biti ćete podržani.

Dakle iako to sad možda malo čupavo izgleda jer nove ideje su tu i znamo točno kako (će) izgledaju(ti), ali nije još vrijeme da budu potpuno kreirane. Kao da je upravo sada vrijeme da se još malo izvještimo ne bi li postali još bolji Majstori kreiranja. Da još malo izbrusimo svoja Ego lica koja nas ponekad koče. Pa su nestrpljiva, pa brinu, pa hoće kontrolirati situaciju jer mogla bi završiti ovako ili bi mogla završiti onako, a mi se u stvari bojimo da neće završiti onako kako bi mi to željeli. Pa je onda bolje i vrabac u ruci nego golub na grani.

Al upravo zbog toga i taj snijeg i te situacije kao i energije Eklipsa su tu da nas podrže i da nam daju još malo vremena za majstoriranje kreiranja – Iz Sebe. Iz vlastitih snaga. Iz vlastitog izvora. Da se u buduće znamo oslanjati na sebe. Svoje mjere i vrijednosti. I da se ne bojimo vjerovati da će se sve odviti baš onako kako treba – najbolje za nas.

I zato ako vam je malo neugodno ovih dana. Dišite. Pustite da se situacije same otvore. Vi radite na sebi. Na onom što bi vi htjeli biti. I od kuda bi htjeli djelovati. Samo mekano i s ljubavlju s sobom.

 

Zagrljaj

 

Evo nekoliko ideja na čemu bi se i kako moglo raditi ovih dana…

 

Tema: Žurba

Ako ne ulovim sad kad ću; – Ako ne riješim sad moglo bi se odviti onako kako ne želim i sl. situacije.

Žurba i grč nam nikad nisu dobar suputnik, to je briga i opterećenje, stres, anksioznost, „propustit ću nešto“ osjećaj, koji nikad nije dobar osjećaj. Ta točka djelovanja nije baš stabilna točka djelovanja. Ona nas tjera da stalno iznova budimo demone i najveće strahove. Natjerat će nas da tražimo i gradimo izvana, umjesto Iz Sebe. A to znači da ćemo neminovno ovisiti o drugima i njihovim dosezima, mogućnostima, emocijama …itd …itd …itd. Kad nas zgrabi taj osjećaj. Prodišimo ga dok ne osjetimo mir. Povlačenje na neko mirno mjesto je „must“. I fizički od drugih ljudi i povlačenje kroz disanje i meditaciju u Sebe. Ako meditacija nije „vaš način“ odaberite drugi. Bilo koji, koji nas dovodi u Mir je naš način. I najbolji za nas. Vježbanje, trčanje, kukičanje, slikanje, plesanje. Odabir je samo naš.

Zapamtimo: Ništa niste propustili što niste trebali propustiti!

 

Tema: Perfekcionizam

Ovo što sam napravio i pripremio do sada nije dovoljno…trebalo bi….

Pa naravno! Uvijek može bolje! Zar ne? To je prirodan proces stvari. Ajmo ga prihvatiti! I naravno da bi netko drugi to drugačije jer on/ona nije mi/vi. No ono što sad imamo pripremljeno je najbolje za nas u ovom trenutku i dovoljno je. U protivnom kontinuirano ćemo loviti duhove i tuđe mjere koje nikako nećemo stići uloviti. Treba biti zadovoljan s onim što jest jer alternativa je Perfekcionizam i kontinuirano nezadovoljstvo. Iz odabira kontinuiranog nezadovoljstva ne može proizaći zadovoljstvo i Sretan život. Uvijek ćemo negdje biti u osjećaju nedostatka. Kad nas ugrabi taj osjećaj nedostatnosti isto je potrebno povući se u svoje odaje :D i pripremiti sam sebi novi osjećaj zadovoljstva. Prolutajte malo izdaleka svojim fizičkim bivanjem. Osvrnite se oko sebe. Što vidite. Na čemu možete biti zahvalni. Generalno. S čime kod sebe (vrijednosti, vještina) možete biti zadovoljni. Kad ste se pomakli malo u to pozitivnije svjetlo. Obasjajte sad s njim ponovo ono što vas je mučilo. Kako sada izgleda? Možda malo bolje. Možda čak i dovoljno za početak. Jer nemojte se zavaravati svojim godinama i iskustvom. Koliko god iskustva imali u ovim novim sferama djelovanja svi smo potpuni Početnici. I svi smo više manje na sličnim razinama. Zato je dobro baviti se sobom, a ne drugima :D

Zapamtimo: Unutrašnje zadovoljstvo gradimo prvenstveno fokusirajući se na nas. Izvor zadovoljstva je u nama.

 

Tema: Svjesno prepoznavanje – opažanje

Upravo je sada vrijeme da uvježbamo svoja osjetila kada je pravo vrijeme za neku akciju, a kada je vrijeme samo za promatranje i eventualno podržavanje na neke druge načine – interno – recimo vjerovanjem da će se sve odviti baš onako kako treba, najbolje za nas ili eksterno – komuniciranjem koje lagano usmjerava i/ili podržava naše želje i planove, ali nikako ne zahtjeva od drugih da se to nešto odmah odvije kako bi mi bili mirni. Mir prvenstveno gradimo iz sebe, u sebi. Jedino tako stvoren mir je pravi Mir. Svi drugi će imati bazu u eksternim izvorima i o njima će i ovisiti hoćemo li mi imati mir ili ne. A to nam i nije neka sreća. Bar ne naša.

Ovo prepoznavanje ima jednu pretpostavku. A ta je da ste do sada već odlučili. Da znate kud idete i što gradite. I ako je to vama jasno. I ako vi to prepoznajete. Onda će to prepoznati i svi drugi oko vas jer ćete vi to zračiti. Riječi su nekad suvišne i služe samo da bi se sporazumjeli s drugim ljudima. Konceptualno.

Niste još ništa odlučili. Ne brinite :D …niste ništa propustili što niste trebali propustiti… možda je sad pravo vrijeme za vas … novi mjesec je tu prilika za sadnju novih ideja.

Zapamtimo: Sve u svom životu izgrađujemo mi. Potrebno je donositi odluke. Graditi dobre emocije oko te odluke. Svjesno stvarati na svim nivoima i putem misli i putem emocija i na fizičkom. Jer ako vi ne vjerujete u svoje odluke onda ni drugi ne vjeruju u njih.

 

Tema: Odnosi

Vezano na temu Strpljenja dolazit ćemo u doticaj s drugima koji ga možda nemaju pa će očekivati. Očekivati će jedni od drugih i od nas, naravno. Nije nužno da ispunjavamo tuđa očekivanja. Posebno ne sada. Baš smo energetski podržani na promjenu. Nije nužno niti da ispunjavamo svoja očekivanja (ego očekivanja). Tipa kad Perfekcionistički težimo da upogonimo sve. Odmah i sad. I nikako drugačije. Ta naša briga može biti puna očekivanja. Slobodno joj se malo nasmijte. Od srca. Malo ju i zagrlite. Poškakljajte da se nasmije. Vrijeme je da vas više ne gnjave ta očekivanja. Naravno bilo bi dobro opaziti da li možda mi očekujemo nešto od nekog drugog?

Stvar s Odnosima nije vezana samo za ljude, prijatelje, kolege, šefove, partnere… tu su i drugi odnosi i očekivanja. Odnos s novcem. S vremenom. U stvari puno je područja na kojima možete ovaj mjesec raditi upravo zbog ovih podržavajućih energija Eklipsa koje će vam pomoći da osvijestite promjenu koju želite uvesti i da ju malo jače usidrite.

Načini su razni – spomenuli smo samo neke od njih. Odaberite onaj koji vama najviše odgovara.

 

Veliki zagrljaj i uspješno uzemljavanje promjena :D

 

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)