Svjesno biraj svoj put!

Radionica Zlatni Rez – Pogled u sebe dat će ti priliku da svjesnije počneš raditi vlastite odabire. Veselimo se kreirati ovu avanturu zajedno! Pridružite nam se!

***

Naučite prepoznavati trigere koji vas uvode podjednako i u one negativne i u one pozitivne emocije. Dobro je znati i jedne i druge situacije. Na negativnima ćete malo poraditi naravski i svjesno ih usmjeriti u smjeru u kojem želite da se stvari odvijaju u vašem životu. A trigere koji vas odvode u pozitivne emocije možete slobodno malo češće i namjerno odnosno svjesno odabirati.

Zašto ne bi baš svaki novi dan bio još malo sretniji od prethodnog?

***

Nema boljeg od Svjesnog odabira. Jer kad znate što ne želite. Znate i što želite. I kad u tom trenutku postanete svjesni toga što želite potrebno je odabrati i malo, po malo vježbati svoj Svjestan odabir. Za Svjestan odabir čak nije potrebno niti puno vremena. Možda nekoliko sekundi – recimo 20tak u trenutku kada želimo promijeniti situaciju i emociju koju osjećamo. A to je ono najvažnije. Da se dobro osjećamo.

Recimo da morate na put i tamo gdje idete vam se baš i ne ide. I znate da je tamo ta neka osoba koja vam smeta ili da ćete se tamo naraditi ili da vam jednostavno nešto tamo ne odgovara. Svaki put ista priča. No isto tako na tom istom mjestu sigurno ima i nečeg dobrog. Također možda je sve što smo nabrojali u stvari osjećaj koji vučete iz prošlost i vi u stvari i ne znate zašto se baš tako osjećate kad tamo idete, ali znate da vam nije baš ugodno. Potrebno je 20tak sekundi vježbe da promjenite priču. Da promjenite i zamjenite neugodne emocije novim i ugodnijim emocijama. Onima koje ste vi Svjesno odabrali. Ovisno o vama samima to mogu biti neke pozitivne stvari i situacije koje ipak možete pronaći na tom mjestu. Tipa tamo gdje idete ipak ima i predivna priroda pa ćete uhvatiti tu i tamo neki trenutak za sebe. Ili pak nešto potpuno nevezano na tu temu i to mjesto – odaberete nešto s čim Jeste trenutno zadovoljni u svom životu. Recimo nešto što funkcionira i što volite. Uđete u tu situaciju misaono, vibracijski, podsjetite se malo na to kako se osjećate dok opušteno pijete kavu na nekom divnom mjestu ili bilo koju situaciju u kojoj se osjećate ugodno i sretno.

Hoće li to promijeniti realnost? Pa… i hoće i neće. Jedno je sigurno, neće vas više toliko smetati, jer sad ste vi stvorili svoju realnost. Naime to što vas muči vezano za taj put i to mjesto se vjerojatno neće promijeniti…tamo će i dalje biti ta neka grozna osoba. No ovog puta neće vas se toliko doticati. Čak će vam se činiti da se ovog puta ta osoba ili situacija malo i promijenila.

Također čim napravite vježbu odmah ćete se početi osjećati bolje. Iako znate što vas očekuje u realnosti. I čim se vi osjećate bolje kao da više niste zarobljeni tom situacijom pa nekako i sve druge stvari koje su inače vezane za taj put i to mjesto nekako drugačije zvone i počinju se i drugačije i odvijati.

Dobro je poznavati sebe i što je to što nas veseli. Jel to muzika ili ples, ronjenje, vožnja biciklom ili čitanje knjige. Prizivanje bilo koje od tih ugodnih i sretnih situacija u situaciju koja nam nije ugodna praktički „briše“ situaciju koju ne želimo. Odabir, posebno Svjesni odabir je uvijek naš. Možemo se prepustiti negativnim mislima i emocijama. Ili možemo uzeti stvar u svoje ruke i „re-programirati“ situaciju u kojoj smo se našli.
Detektirajte Svjesno što vas čini sretnom/im. Činite to češće. Kada niste u mogućnosti i/ili kada vas nešto muči prisjećajte se tih trenutaka. Dovoljno je 20tak sekundi za novi osjećaj…za novi početak

Naravski nikako ne smijemo zaboraviti prakticiranje tih sretnih 20tak sekundi :D, vraćanje tom sretnom trenutku da bi ostvarili kontinuitet.

Kuna po kuna palača … sretni trenutak po sretni trenutak radost i sreća u našim životima.

Zagrljaj

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)