Što kad nas spopadne bijes?

Planete se poslože, kao recimo ovaj tjedan i kao šlag na torti za kraj tjedna tj. danas imamo pomrčinu Sunca i to pokrene razno razne emocije unutar nas. Intenzivira sve one koje su možda mjesecima spavale. I spopadne nas bijes. Ne mora biti bijes. Može to biti i neka druga emocija. I onda samo primijetite kako u nekom trenutku skroz „pravednički“ vičete na prvu osobu koja se našla pored vas i koja je u stvari iz nekog razloga bila samo triger. Nerazumljivi triger, ali triger. I dok tako vičete na tu osobu shvaćate da se već dugo niste derali. Možda vam i ta situacija u kojoj jeste postaje pomalo glupava jer se gledate i razmišljate: „pa šta mi je, ovo definitivno nisam ja“.

Prigrlite sebe. Bijesnu/nog sebe. Bez srama i krivnje za deranje. Jer jednako tako koliko ste vi odgovorni za svoju reakciju, toliko je odgovorna i ona druga osoba koja je bila triger jer je bila triger iz nekog samo njoj poznatog razloga. Svako treba preuzeti odgovornost za sebe. Osvijestite da su eto na red došle i te emocije za još malo čišćenja. Još malo dobrog transformiranja. Iskoristite tu emociju bijesa na najbolji mogući način. Kod bijesa je zgodno upotrijebiti ga u rad bilo koje vrste. Možete počistiti dugo ne očišćenu garažu ili podrum. Ono što vam se inače nikako ne da. Sada ćete to učiniti s lakoćom. Dovoljno je početi. Uključiti glasno muziku. Dobro se zabaviti. I bit će gotovo prije nego budete svjesni da ste uopće počeli. Ili možda odraditi neku dosadnu administraciju ili analizu koja čeka već cijelo jedno stoljeće na vašem stolu i skuplja prašinu.

Bijes često možemo iskoristiti i za komuniciranje onog što nam je na pameti već duže vremena. To je odlična prilika jer bijes često i daje dodatnu „forcu“, snagu da se suočimo s osobama s kojima teško komuniciramo.

Stvar je promjene. S obzirom da živimo na planeti gdje svaki minus ima i svoj plus to je nešto što uvijek možemo iskoristiti. Bitno je da svjesno osvijestimo i opazimo što je „u zraku“, prigrlimo svoju reakciju – blažena bila jer nam je ukazala na to koje energije su aktualne i na kraju iskoristimo drive i uzlet – pozitivni aspekt te energije i usmjerimo dotičnu emociju za neki svoj cilj koji već dugo skuplja prašinu i eto baš bi ga mogli i danas riješiti.

Veselo usmjeravanje želim.

Zagrljaj

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)