Reiki

Reiki je sustav iscjeljivanja rukopolaganjem. Vrlo je blag, jednostavan i moćan. Službena literatura i povijest tradicionalnog Reikija seže u 19.st u Japan i veže se za učitelja Mikao Usuia. On je bio kršćanski svećenik i dekan Sveučilišta Doshisha u Kyotu. Priča kaže da su ga jednom studenti zamolili da im objasni na koji je način Isus iscjeljivao i tu počinje njegova potraga za koju mu je trebalo deset godina da ju ostvari.

Reiki je sustav gdje vas majstor Reikija putem inicijacijskog postupka povezuje s frekvencijom iscjeljujuće energije. Postoje I, II i III stupanj Reikija i majstorski stupanj. Svaka inicijacija u viši stupanj Reikija sa sobom nosi usklađivanje na više vibracije energije. Inicijacije su potrebne jedino ukoliko želite naučiti Reiki tehniku i samostalno provoditi iscjeljivanje. No može se jednostavno i doći na jedan tretman ili više njih ovisi o temi koja se rješava i primiti iscjeljenje od osobe koja je inicirana u Reiki.

Moj susret s Reikijem bio je ljubav na prvi pogled i dogodio se sasvim slučajno kad sam u potrazi za rješenjem svog zdravstvenog problema tražila običan bioenergetski tretman, a naišla na učiteljicu Reikija.

Mogu reći da sam uz pomoć Reikija, upornosti i brojnih drugih čimbenika s uspjehom riješila svoj zdravstveni problem.

Nakon završena tri stupnja Reikija završavam i tri stupnja Karuna Reikija. Karuna Reiki predstavlja svojevrsnu nadogradnju na osnove Reikija. Mnogi ju doživljavaju kao puno snažniju energiju od osnovne Reiki energije.

Karuna je sanskrtska riječ koja se koristi u hinduizmu, budizmu i zenu. Prevodi se kao akcija koja se poduzima u svrhu umanjivanja patnji drugih ljudi, a može se prevesti i kao „sućutno djelovanje“. Ja to nekako doživljavam kao Milosrđe u zdravom smislu te riječi. Njegujući Karunu u sebi ne samo da pomažemo drugima, već i sami postajemo svjesniji i otvoreniji za više i finije vibracije ovog svijeta, a rezultat je proširenje svjesnosti i ispunjeniji život.