Priča o zlatnom rezu

Zlatni rez prisutan je u svim aspektima ljudskog života. Gdje god opazimo iznimnu ljepotu i sklad, najčešće ćemo otkriti prisutnost zlatnog reza. To je pojam koji povezuje matematiku, prirodu, tehniku i umjetnost na vrlo neobičan i zanimljiv način.

Svjesno ili nesvjesno ljudi ga koriste u svim životnim područjima i smatraju ga najugodnijim ljudskom oku.
Teorija zlatnog reza započeta je u antici, a svoj procvat imala je u renesansi kada su umjetnici, matematičari, fizičari i astrolozi tražili savršenstvo u kompozicijama njima poznatih struktura.

Matematičari su tada u potrazi za odgovorom što je zlatni rez kreirali formulu koja ga objašnjava, pri čemu su zlatni rez definirali kao kompozicijski zakon u kojem se manji dio prema većem odnosi kao veći dio prema ukupnom, u omjeru 1:1.618.

Našom radionicom Zlatni rez – pogled u sebe, slično renesansnim znanstvenicima, i mi ćemo krenuti po preporod važnih dijelova sebe. Tražit ćemo savršenstvo odnosa sa sobom, svojim ženstvom i božanskim – gledajući u sebe s ljubavlju i nalazeći idealne proporcije onoga što jesmo. Promatrat ćemo odnose koje stvaramo oko sebe, a koji zrcale naše odnose sa samima sobom. Gledajući u sebe, mijenjat ćemo naš odnos sa svijetom osvještavajući obrasce naših ponašanja.

Okusit ćemo osjećaj pripadanja i cjelovitosti i osjetiti toplinu jednote.

Znat ćemo tada da smo savršeni upravo ovakvi kakvi jesmo i da je naša savršenost samo u našem pogledu, u sebe, s ljubavlju.

Pridružite nam se i otkrijte svoj Zlatni rez!

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)