Pravo vrijeme za akciju!

Kada je pravo vrijeme za akciju?

Sad? A sad? Možda ipak sad?

 

Ima li akcija samo jedno lice? Znate, ono pozitivno! Kada djeluješ i stvaraš! Ili kao i sve u našoj divnoj 3D priči i ona ima svoju pozitivnu i negativnu stranu. Možemo li akcijom razarati, u situacijama, kada smo uvjereni da stvaramo. Čemu nam služi to negativno lice akcije, ako uopće postoji? I da li kao i kod svake sjenke i tu učimo ponešto o tome, kada je u stvari vrijeme za akciju?

Ja bi svakako rekla da, da. I akcija kao i sve oko nas, ima dva lica. I mogu reći iz vlastitog iskustva, a vjerujem i vi iz svog, da jednostavno nije uvijek vrijeme za akciju. Nekada je vrijeme za promatranje, nekada za uživanje, a ponekad čak i za odmaranje. I to onda bude ona prava akcija. Djelovanje iz nedjelovanja. Ključ je u prepoznavanju pravog vremena. Djelovati odnosno poduzeti akciju u pravo vrijeme majstorstvo je koje moramo savladati.

Moram vam reći da ja strašno volim akciju. Najviše volim kada akcija rezultira s rezultatima. No ima trenutaka kada sam upotrebljavajući akciju činila više štete u rješavanju neke situacije neko koristi. To je ono kad smo nestrpljivi, a osoba ispred nas nije sprema bilo da se radi o šefu, partneru, prijatelju. Bilo da se radi o situaciji. Tipa očekuješ da se nešto odvije, a ne odvija se i ti silno želiš pokrenuti stvar pa siliš i zoveš i umoriš se od silne akcije, a ono….ništa. Zero. Zip. Nula. Ili još gore, pogoršaš stvar. Situacija ili osoba te počne izbjegavati, a ti trčiš i vičeš „al ja bi realizaciju“. Poznato?

 

Mogli bi akciju i zornije prikazati i sagledati ako se okrenemo prirodi i promislimo kako lavica koja lovi plijen nije stalno u akciji. Lavice su mudre. One znaju odabrati trenutak čak i kada su silno gladne i kada žele akciju i lov. One ne „glavinjaju“ bezglavo okolo po stepi i ne lovataju sve što im priđe. Time bi nepotrebno trošile energiju. Kada su gladne one vrlo pomno odrađuju prikradanje plijenu. Strateški. Odabiru pravi trenutak. Ciljano i intuitivno usmjeravaju svoju energiju. I onda kada je evidentno da će uspjeti, onda pokreću akciju.

Bilo bi zgodno, a vjerojatno i korisno ugledati se na lavice i primijeniti njihovu uspješnu strategiju. Ponekad je previše akcije kontraproduktivno. Tada se pojavljuje njezino negativno lice. I tada se posve uobičajeno dogodi da nam ono što želimo riješiti u stvari izmiče iz ruku. Nepotrebno se umaramo.

 

Kako onda znati kada je pravo vrijeme za akciju?
Kako znati da će akcija biti učinkovita i da nam neće pokazati to svoje negativno lice?

 

Osim razuma, logike i neke želje za određenim rezultatom oboružani smo i emocijama. To je kao neki unutarnji GPS sustav. Intuicija, tepamo mu. Ukoliko želimo riješiti nešto što nas muči, a razum nam kaže da bi trebali poduzeti tu i tu konkretnu akciju. Prvo se trebamo posavjetovati s Intuicijom. Kakav imamo osjećaj na taj prijedlog razuma koji nam je pao na pamet. Naime razum nekad slijedi neku brigu. Recimo brinemo hoćemo li dobiti taj projekt jer o tome nam ovisi opstanak na tržištu. No bitan je osjećaj. Jesmo li došli do pravog rješenja tj. hoćemo li poduzeti neku akciju iz brige ili imamo unutarnji poriv koji ima frekvenciju mira i radosti. Impuls da bi baš sad to rado napravili. U toj situaciji uvijek trebamo odabrati dobre vibracije. Jer one će nas odvesti do dobre manifestacije. Odnosno onog što želimo ostvariti. Ukoliko osjećamo da je vrijeme da pričekamo, onda bi bilo dobro da čekamo. Forsiranje nas ionako neće dovesti nikud.

Ponekad jednostavno treba odustati od akcije koja nešto rješava, na koju smo navikli. Pustiti da se stvar razvije sama od sebe. Mi samo trebamo pratiti, možda i podupirati situaciju nekim drugim “akcijama” (tipa promatranje, podržavanje… sve što inače ne smatramo stvarnom akcijom) koje će nas dovesti do cilja. Vježbati povezivanje s Intuicijom. Za to će vam biti potrebni neki drugi alati kao npr. zahvalnost za ono što jest, jer time ćete mijenjati fokus s onog što se još nije odvilo na nešto što bi moglo biti. Pronaći ćete mir u putovanju i ono što je najvažnije uživat ćete, a akcija će doći upravo u pravom trenutku. Onda kada ste spremni.

Želim vam obilje pravovremene akcije na pravi način.

Zagrljaj

 

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)