Poslušaj svoje tijelo ono istinom zvoni

*Cool cool Sommer*
Budi super cool ovog ljeta i pripremi se za uživanciju na najjače!

 

***

Počnite obraćati pažnju na signale koje vam šalje vaše tijelo. Naše tijelo je jedna ogromna riznica znanja i mudrosti. Beskonačne inteligencije. Ono nam ukazujući na problem ukazuje na to što trebamo riješiti u svom životu. Što već predugo stavljamo pod tepih. Zato…poslušajte svoje tijelo.

***

U današnje vrijeme kada nemamo vremena za sebe, za odmor, za zabavu. Kada trčimo od ranog jutra obaviti sve one stvari koje su se iz ovih ili onih razloga „okačile“ na našu podužu „To Do“ listu zaboravljamo na sebe i svoje potrebe. Tijelo je ono koje uvijek istinom zvoni. Ono će nam reći kada smo u stresu, kada smo preumorni, kada bi trebali stati i malo odmoriti. Tijelo će nam reći i trebamo li baš danas ići u teretanu ili ipak trebamo baš danas napraviti pauzu.

Najveći problem nastaje kad zanemarujemo te signale. Pa onda idemo u teretanu jer tako to treba i bolesni na posao jer ako ne odemo svijet će se srušiti. Ili je baš danas tamo negdje neko posebno društvo i ako to propustimo avaj… Umjesto da baš taj dan kada nam tijelo zvoni na uzbunu, odmorimo. I nekako se više oslanjamo na nešto drugo, nečiji tuđi savjet – stručnjaka ili ljudi koji nas okružuju. I radimo ono što je normalno. Ono što rade i svi drugi oko nas bez da se iti jednom kritički osvrnemo i probamo osjetiti iz sebe i sami sa sobom i svojim tijelom – što naše tijelo kaže na tu dijetu, na taj posao, na tu školu ili tu odluku da umorni idemo u teretanu.

Naše tijelo zna sve. Ono je povezano s našim unutrašnjim bićem. S ravnotežom, s mirom, s ljubavlju. Ono zna kad se previše naprežemo. Kada zanemarujemo sami sebe i trčimo za tim nečim neuhvatljivim i vanjskim. A trčati i natjecati se moramo. Jer tako su  nas učili. Tako to mora bit. Ili?

Kada tako dugo zanemarujemo sebe i svoje tijelo, ono nas počinje glasnije zvati i dozivati. Pa si stvorimo probleme i bolesti ili pak velike bolove i razne nevolje. I iako nam je tada najgore. I najneugodnije. To su situacije kada napokon stanemo s tim nekim obrascem koji nas navodi na krivi put. I tek tada uistinu počinjemo promatrati svoj život na jedan drugi način. Počnemo percipirati svoje tijelo i njegove potrebe. Shvaćajući koliko mudrosti postoji u nama samima i da nam u stvari nisu potrebni drugi da bi nas iscijelili. Možda malo pomazili, da. I bili nam podrška. I pokazali nam koliko nas vole. No u stvari sve ostalo možemo sami sa sobom i iz sebe.

Bilo bi dobro osluškivati svoje tijelo svaki dan. Kada je potrebno, jednostavno uzeti odmor. Kada je potrebno raditi, ali onda raditi s veseljem jer smo se odmorili. Jer u zdravom tijelu je i zdrav duh :D

A kad imamo jedno i drugo, ništa drugo neće nam nedostajati.

Zagrljaj

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)