Ponekad „ovaj krivi“ put, bude baš „onaj pravi“…

Ne znam kako vi, al ja sam se u ovoj situaciji našla bezbroj puta. To je ono kad nam se ko’ „za vraga“ događa baš ono što nikako ne želimo. Kažu to su zakoni privlačenja. Privlačimo ono što želimo, no isto tako i ono što ne želimo. Ja bi se tu ponovo vratila na važnost fokusa. Život je tamo gdje ti je fokus pa čak i onda ako nam je fokus na onom što ne želimo.

I tako se onda nađemo u situacijama „krivog puta“ u kojima se pitamo kako sam se ja našao baš ovdje i baš sada i to toliko dugo trpeći situaciju bilo da se radi o boli i/ili bolesti, jer morate priznati to baš i nije tako primamljivo ili recimo u nekim stresnim situacijama na poslu gdje nas se ucjenjuje i omalovažava bilo od strane šefova pa čak i kolega. Baš mi kolege padaju na pamet zbog priče koju sam nedavno čula. Ugnjetavanje od strane kolega danas postaje jako popularno jer si svi uzimaju za pravo da nešto prosuđuju i osuđuju. Šefove bar plate za to :-) . Kolege to rade besplatno „za svoju dušu“. S obzirom da danas više nema onih „krutih bonton pravila“ gdje je služba bila služba, a družba, družba. Ljudi dođu na posao onakvi kakvi si dopuštaju biti doma. Uzimaju si za pravo biti baš takvi kakvi jesu. Kažu „ja sam takva/takav što možeš ne mogu si pomoć, a što s time narušavaju radnu okolinu i produktivnost drugih, znači utječu na druge i to na žalost ne pozitivno, to nije njihov problem. Pa su tako ili preglasni i prebrbljavi. Ili su preradoznali i guraju nos u tuđe stvari. Ili su pak najpametniji na svijetu pa eto baš znaju kako bi baš vi trebali drugačije odrađivati svoj posao. I da se razumijemo dobro je to da se granice pomiču. I da se stara pravila mijenjaju i dobro je to što ima takvih kolega koji dolaze na posao upravo takvi kakvi jesu, a više nema tih strogih pravila ponašanja koja bi zauzdala njegovu jezičinu koja smeta eto baš svima. Jer to znači da će taj „krivi“ put navesti vas da izađete na pravi put i da se zauzmete za sebe. Na onaj ispravan način. Ljubazno ćete zamoliti kolegu da više ne priča, jer ovo je posao i vi sad morate nešto odraditi. I on će to učiniti. Ako neće proći taj način morat ćete biti kreativni i potruditi se da pronađete način koji će funkcionirati upravo s tim kolegom. A onda ćete biti vještiji za neku drugu takvu situaciju. No da se vratimo nazad … takve i slične situacije postoje i u privatnom životu s partnerom, roditeljima, djecom, prijateljima koji „ne čuju“, ili nešto „ne mogu“ jer su oni jednostavno takvi i tako dalje i tako dalje. Stresnih situacija je danas pregršt.

Rješenje je jednostavno. Na vama je da ne odustajete, da se ne mirite s postojećim stanjem. Da uhvatite uzde situacije u svoje ruke i za početak kažete hvala. To uvijek pomogne. Zatim kada shvatimo što ne želimo, a da prema ovim zakonima treće dimenzije u kojoj živimo i prema zakonima Svemira u kojem obitavamo, ne bi privlačili upravo to na što smo se fokusirali (na negativno) potrebno je odraditi još jedan korak prema svjesnom i zdravom odnosu s samim sobom. Potrebno je odlučiti i razlučiti što je to što želimo. I kada to napravimo bez osuđivanja samog sebe, svaki put kad nam u nekoj stresnoj situaciji koju ne želimo fokus „pobjegne“ na ono što ne želimo vraćamo nježno fokus na „pravi“ put, put kojim želimo ići. Samo strpljivo i nježno s puno ljubavi prema sebi. Vi to možete! Trebate si vjerovati!

I naravno nikako ne zaboraviti djelovati u smislu odluke i vraćanja fokusa na novi pravac jer samo iskustva dovest će vas u situaciju da si sve više i više vjerujete. Ne odlučivanje i „status quo“, ili pak „tako je kako je tu se ništa ne da učiniti“ neće ništa niti promijeniti. Kolega s početka priče pretvoriti će se u vašu noćnu moru. Ako neće biti taj kolega biti će neki drugi koji će izazivati još veću nelagodu kod vas jer vidite Svemir „nas tjera“ da si poželimo dobro. Ljubav prema sebi postaje i ostaje jedini mogući odabir. I onda brbljavi kolege koji nas ometaju bivaju premješteni ili vi dobivate novi posao …

I ako se nakon nekog vremena ispostavi da i taj put treba određenu „nadogradnju“ i to će biti još jedna nova, dobrodošla i blagoslovljena odluka s naše strane i mi ćemo ju u radosti prihvatiti i odraditi.

I upravo na ovaj način odabir „krivog“ puta postaje samo naš put i čini nam se dragocjenim jer shvaćamo da ništa nije dramatično i konačno i da je sve promjenjivo i to upravo s našim snagama i namjerom.

Želim vam ugodno kreiranje novih odluka i odabira putova koji su potrebni upravo vama!

Zagrljaj

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)