Počisti svoja uvjerenja, ostavi samo ona koja ljubavlju zvone

*Cool cool Sommer*
Budi super cool ovog ljeta i pripremi se za uživanciju na najjače!

 

***

U životu postoje različite mjere, uvjerenja, istine, definicije pitanje je čije su i služe li vam u vašem životu. Držite li se nekih uvjerenja samo iz navike? Što bi bilo kad bi svijet i život premjerili ponovo i ispočetka? Metar u ruke dragi moji. Oči, uši i sva ostala osjetila širom otvorite. Život je tu uvijek za vas da postavite stvari ponovo i ispočetka bez obzira na godine.

***

Uvjerenje je misao koja nam je bliska bilo da smo ju živjeli u djetinjstvu bilo da smo neku situaciju iskusili i doživjeli na isti ili sličan način preko nekoliko puta i vezano na to stvorili dojam odnosno uvjerenje da je to uvijek tako.

Postoje ona bezazlena uvjerenja koja će nam možda potrošiti samo koji sat više…tipa kada vjerujemo da je kod doktora uvijek gužva i moramo uvijek čekati. Pa onda to često upravo i bude tako. Čekamo satima samo da bi dobili uputnicu.

I postoje ona malo ozbiljnija i opet nesvjesna uvjerenja koja nam na žalost kroje život na malo ozbiljniji način tipa… teško je naći posao ili danas je nemoguće naći partnera i moram živjeti sam/a ili ona slavna uvjerenja ako nemaš stan ili posao ili partnera ili pak djecu ti si neuspješna/an ili manje vrijediš, a možda si i čudak/inja jer to sve ne posjeduješ i sl. Svako od ovih uvjerenja nas poprilično može namučiti u životu. Ubaciti u loše veze (poslovne ili partnerske privatne) ili nemoguće kredite pa onda i u jednom i u drugom slučaju imamo to nešto, ali životarimo jer smo u ogromnom stresu. Ili nas pak može navesti da imamo djecu iz krivih razloga. Ili pak da nikako ne možemo pronaći posao ili tog nekog savršenog partnera/icu ili samo da smo nedostatni ako slučajno nemamo nešto od gore navedenog.

O uvjerenjima obično ne razmišljamo. Toliko su nam uobičajena i normalna da nam niti ne padne na pamet da bi ih mogli propitivati ili ne daj Bože možda i promijeniti.

Pa normalno je da se čeka kod doktora. Tako je to kod nas. Jednostavno nepromjenjivo… ili? Možda ipak ne!? Poigrajte se s nekim takvim uvjerenjem koje vam ne nosi duboke emocije. Nešto laganije za početak. Tipa umjesto “ja nikako ne nalazim parking” – “ja uvijek nalazim parking”.

Kad počnete vježbati novo uvjerenje – recimo za ovaj naš doktorski slučaj “ja sam uvijek brzo gotova kad idem doktoru”. Možda će vam se činiti nemoguće. Ili nećete imati osejećaj da je stvarno tako zbog bezbroj prošlih iskustava koje ste imali u čekaonicama. No malo po malo njegujte misao… igrajte se… zamislite situacije u čekaonici kada ste brzo gotovi i stvari će se pokrenuti. Trik je u ponavljanju…njegovanju i vjerovanju u misao.. ali i u puštanju, nenavezivanju, bez očekivanja kad se stvarno pojavite u toj čekaoni.

I može vam se dogoditi čak i početnička sreća, da vam uspije od prve, a onda opet ista situacija sljedeći put čekanja. No zapamtimo, trik je u tome što se navezujemo na ishod. Praktički želimo “uhvatiti vibraciju”… odnosno kontrolirati situaciju. A to nije moguće. Moguće je biti vibracija pa onda privući sličnu vibraciju. Na primjer – “ja uvijek imam sreće”. A ne imati tu neku situaciju u kontroli. U pravoj istinskoj kontroli smo kad god smo naštimani vibracijski iz nutra. Iz nas samih. Ne kad očekujemo izvana da stvari budu takve kao i zadnji put… a recimo nismo odradili vježbice vlastitih uvjerenja sami sa sobom ranije.

Na isti način možemo vježbati i stvari i situacije koje su nam bitne. Od osvještavanja uvjerenja koja nas koče da ostvarimo sto želimo… do prakticiranja onog što uistinu želimo.

Reći ćemo da je puno stvari moguće posložiti onako kako želimo. A kad se izvještimo u tome onda je moguće ostvariti sve sto poželimo. Ovisi kakav majstor želimo biti.

Sretno uvježbavanje veselih i svjesnih uvjerenja koje će vas dovesti točno tamo gdje želite.

Zagrljaj

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)