Ono kad dan počne krivo od kad se probudiš…

Dijete se vuče u školu …nikako da se spremi…
Partner/ica nije napravio/la nešto što ste se jučer dogovorili…
Šef je u 23 i 20 poslao mail da mijenjaš nešto po 100ti put…
Osjećaš da ti…

 

…a dan još nije niti počeo!
Osjećaji divljaju …misli se roje…
A kula nevolja tako lako postaje sve veća i veća jer kud god baciš oko, ništa nije kako treba biti, a ti si sve lošije i lošije…

 

Ovo je idealno vrijeme za potpuni preokret…

Moraš li se tako osjećati?
Naravno da ne!

Trik je kao i uvijek u nama. U poznavanju sebe.
Jer sve što smo doživjeli danas su samo naši doživljaji i ništa više. Mogli bi reći naša interpretacija. Tepamo mu realitet.


U ostalom možda uopće nije na nama da se nerviramo jer se dijete vuče u školu. Nije naša obaveza. Iako vas potpuno shvaćam kada se osjećate upravo suprotno. U stvari obaveza je djetetova. Ako zakasni, snosit će posljedice. I to će se dogoditi vjerojatno samo jednom. Bilo bi osvježavajuće isprobati tu varijantu. Prepustiti odgovornost djetetu, za njegovo najveće dobro.
I sve ostale doživljaje koji su se naslagali jedan za drugim, treba sagledati iz nekih drugačijih kutova. Tko zna, možda promjene oblik, a time i svoju negativnu konotaciju koja nas izbacuje iz cipela.

Jer znali mi to ili ne sve je uvijek baš onako kako treba biti. Najbolje za nas.
Da bi i mi sami, toga postali svjesni, potrebno je zaustaviti se na trenutak. Osvijestiti tijek negativnih misli koje smo pokrenuli i koje onda boostaju nove negativne misli i emocije i to onda često ne prestaje cijeli dan. Ili bar dobar dio dana.

 

Kako preokrenuti stvar u svoju korist?

Meni osobno najviše pomaže meditacija.
I često mi se neda … bar ne dok sam još uvijek onako “dobro” raspoložena.
Ali isto tako znam da, ukoliko ću si uopće pružit šansu za novi početak dana, jednostavno trebam sjesti i pustiti to što me muči.

Dopustiti si da trenutno pokrenuti jutarnji dojam ode. I da nove ljepše i ugodnije misli pa time i emocije pronađu put do našeg bića…

Zato dajte si, dopustite si…
Jednostavno zato jer zaslužujete…
Ako meditacija “nije vaš način”, osvijestite što je to što vas opušta. Što vas čini sretnom/im. Učinite to odmah, ne kasnije. Deset do petnaest minuta će biti dovoljno. A svijet i život i obaveze sve će ionako i dalje biti tu. Smo ćete vi biti sretniji.

 

Zagrljaj

 

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)