Jesmo li predisponirani na davanje?

Što ako je stvarno tako? Dajete li često i koliko? Ujutro se obučete, idete na posao, radite… dajete. Vraćate se kući pokupite djecu iz škole, kuhate, spremate, vodite ih na aktivnosti… dajete. Udovoljavate zahtjevima partnera, prijatelja, obitelji i opet dajete.

 

Stvarate li vrijeme za primanje?

 

Npr. na poslu, plaća nije jedini oblik kako primamo. Primamo kad čujemo neku dobru riječ od kolege, ili kada se osjećamo dobro u timu u kojem radimo jer osim posla ne zaboravljamo na radost i šalu, na motivaciju i dobru atmosferu. Primamo kada volimo to što radimo i kada smo zadovoljni s tim što smo napravili kroz posao.

Jeste li zadovoljni na poslu?

Nekada postoje situacije kada ima pregršt posla, a upravo zbog gore navedenih razloga vi ste zadovoljni. I to je odlično, jer primili ste i više od plaće.

Bitno je da u situacijama kada nismo zadovoljni postanemo svjesni zašto nismo zadovoljni i poradimo na tome, o čemu god se radilo.

 

Olakšajte si kuferi nisu vaši…

 

Ponekad nismo zadovoljni jer ne živimo sebe. Imam prekrasnu prijateljicu koja puno radi. I što više radi, više ima posla.

Zvuči poznato, zar ne?

Svi smo mi jednom ili više puta bili u toj situaciji. Takvo nam je okruženje, pa je lakše funkcionirati po navici koju smo uglavnom pokupili negdje u djetinjstvu promatrajući kako funkcioniraju osobe koje su nam bile blizu. Osvijestite što je vaše, što nije. Olakšajte si i vratite kufere koji nisu vaši.

To je nekako danas, jednostavno potreba. Isto kako ćete pregledati ormar i ladice ili svoj PC s vremena na vrijeme i pobacati ono što vam ne treba. Isto tako s vremena na vrijeme, treba presložiti vlastite kufere navika koje smo pokupili putem i odbaciti ono što nam nije korisno.

 

Trenutak po trenutak…uključeni i spremni za radost i primanje!

 

Sigurno ste čuli za onu „kuna po kuna palača“. Ista stvar je i s građenjem pozitivnih emocija. Zadovoljstva, radosti pa i primanja. I mobiteli se nakon 2-3h razgovora, korištenja, davanja moraju uštekati na izvor, pa zašto mislimo da bi mi sad bili neka iznimka?

Uključite se, uštekajte se na izvor – spavajte puno, meditirajte, vježbajte, trčite, hodajte po prirodi, popite kavu, odmorite, gledajte u more, pročitajte knjigu, popravljajte motor, radite sve ono što vas ispunjava i budite kreativni u tome i dosljedni.

Kada stvorimo prostor za primanje i kada se pobrinemo da iz trenutka u trenutak nekako dopustimo sebi da primimo to će se početi i događati.

 

Pomalo iz trenutka u trenutak.

Samo strpljivo i mekano sa sobom.

 

Zagrljaj

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)