(iz)Graditi sebe!

Polako nam se prišuljala Svijest o genijalnosti naše djece! Dopuštamo im sve više, pa između ostalog i činjenicu da su prekrasni i genijalni. Do nedavno su djeca bila „samo djeca“, jela su zadnja, trebala su biti poslušna i ozbiljna i ne smetati previše odraslima jer je takva bila i klima. Onda su polako sa zadnjeg mjesta za stolom došla do prvog mjesta, pa im se čak ponekad daje i pridaje i previše pažnje.

No i to je dobro. Jer to samo znači da smo kao društvo počeli polako dopuštati djeci da budu i prekrasna i voljena i genijalna. I to je fantastično jer nadam se da je sljedeći korak usmjeravanje i dopuštanje iste takve ljubavi i odnosa prema Sebi. Nekako mi se baš čini da u cijeloj ovoj ludnici i kaosu koji nas okružuje, ipak idemo u tom pravcu. Jer iz kaosa uvijek, baš uvijek, nastane red.

Ono što bi si trebali posvjesnuti je da glavni i osnovni začin u našem životu smo upravo mi. I iz njega proizlazi sve ostalo. I posao i partnerstvo i prijateljstvo i roditeljstvo i bilo koja vrsta i način individualizma i sve ono što u svojoj prekrasnosti stvaramo, bilo da se radi o odnosu, situaciji, konkretnoj stvari…

Zato bi bilo dobro, u ovo proljetno vrijeme osim stana u proljetno čišćenje ubaciti i oslobađanje od pojedinih stresova, negativnih emocija ili eventualno uvjerenja koja vas možda prate i duže. Svako takvo čišćenje osnažiti će vas na polju koje odaberete bilo poslovno bilo privatno.

Poneki praktični savjet o čišćenju nekih od negativnih emocija slijede u danima koji su ispred nas.

Osim čišćenja bilo bi potrebno pozabaviti se i s fokusom. Važnost fokusa je neupitna. Jer život je tamo gdje ti je fokus. Sjetite se „Priče o magičnom fokusu“. Ukoliko vam je fokus na problemu, život će vam se događati upravo u tim okvirima problema i ono što je najgore prema univerzalnim zakonima privlačenja, privlačiti ćete još samo takvih situacija. Znam. Ima teških situacija. Ako niste pročitajte tekst i o toj temi. No ako pak usmjerite svoj fokus na rješenje problema i još se dodatno osnažite u prepoznavanju „emotivne prašine“ koja se nakupila i koju trebate počistiti, eto baš ovo Proljeće, da bi uspješno odradili neke stvari, stvari će postati rješive. Počet će se događati.

To je kao kad ispraznite ormar od odjeće koju više ne nosite, a onda kroz neko vrijeme nova odjeća pronađe put do vašeg ormara.

Eh da, da ne zaboravimo. Nakon čišćenja ide mjerenje. Molim ponijeti vlastiti metar i sami mjeriti. Jer tek kad postavimo vlastite mjere o uspješnosti znat ćemo jesmo li ostvarili i izgradili ono što smo željeli. Tuđe želje koliko god privlačno i pametno zvučale, nisu vaše i zato vam ne trebaju. O mjerenju i načinima mjerenja u nekom drugom tekstu u skoroj budućnosti.

Dobru zabavu u vlastitoj samo(iz)Gradnji ovog Proljeća.

 

Zagrljaj

 

Dogovorite termin za Wingwave® individualni coaching već danas i…

Za više informacija o Wingwave® metodi te mogućem dogovoru oko individualnog coaching termina kontaktirajte nas na +38598450023 ili pak pošaljite upit putem maila…

     

    Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)