Ho’oponopono

U trenutku kad sam vidjela poruku „Let it go!“ moram priznat da ju nisam odmah potpuno razumjela.

 

Bio mi je kristalno jasno da je poruka namijenjena meni no nisam znala što ona znači. Također rekla bi da nisam bila niti spremna na otpuštanje bilo kakve vrste. Bar se meni tako činilo. I poruka me na neki način strašila jer bilo je stvari koje sam ljubomorno čuvala, smatrala ih mojima i nikako ih nisam htjela pustiti. Često pogrešno protumačimo poruke posebno kad smo u strahu, vezani na nešto ili nekoga, kada smatramo da ljubav, pa iz nje stvari, situacije i ljudi dolaze izvana te ih ljubomorno čuvamo. Vežemo se. U tim trenucima zaustavljamo svoj vlastiti napredak. Zaustavljamo Svemir da nam pruži i da ljubav u obliku neke željene situacije, potrebne stvari ili pak osobe/a, koji su nam potrebni i koji su možda uravnoteženiji i bolji izbor za nas u datom trenutku. No mi u svom strahu i kontroli da izgubimo ono što imamo jednostavno ne vidimo dalje od toga. I držimo se one: „bolje i vrabac u ruci nego golub na grani“.

Kako smo u stvari slatki i smišni u tim situacijama. Zar ne? Ono… sad, kad gledam u nazad… da se nasmijem od srca…i to sama sebi. No kad smo u toj situaciji gdje znamo da trenutni odabir koji smo napravili i koji svojatamo i smatramo da posjedujemo i da imamo pravo na njega u stvari i nije baš tako dobar odabir za nas, no mi se grčevito ne damo, onda nam stvari i situacije nisu nikako smiješne. Prije su dramatične i ozbiljne.

Tu uskače Ho’oponopono, blaženi bio, s svojim prekrasnim tehnikama i metodama otpuštanja, dopuštanja i prepuštanja Božanskom. Ho’oponopono „stavlja stvari na svoje mjesto“ kroz zahvalnost i mir.

Donosi nam tako potrebno oslobođenje od svih situacija u kojima se borimo i grčevito držimo da zadržimo kontrolu i iluziju kontrole. Jer život je u nama nije tamo negdje vani i nije ga moguće kontrolirati na obrnut način – izvana prema unutra.

Kraljevstvo Božje je među vama…poznata je Isusova rečenica.

Još u davna vremena Havajci su narod koji su prakticirali oprost i zahvalnost sa svojim članovima obitelji. No kako se život uvelike promijenio i ubrzao, jedna od učiteljica Ho’oponoponoa Morrnah Simeona prilagodila je tehniku suvremenom načinu življenja pa danas možete primjenjivati Ho’oponopono za početak sami sa sobom, a onda kasnije možete i proširiti svoje djelovanje na obitelj i prijatelje ili se jednostavno možete zadržati samo na samo-prakticiranju.

Ho’oponopono molitva

 

Iako Ho’oponopono ima brojne tehnike i alate najpoznatiji alat da tako kažem je jedna vrsta molitve koja se sastoji od četiri kratke rečenice kojima zaustavljamo uobičajene mentalne procese i navike i reprogramiramo i okrećemo sebe u smjeru zahvalnosti, vjerovanja i povjerenja da nismo mi ti koji najbolje znamo nego ono Božansko u nama.

Ono je to koje nas može na najbolji način voditi kroz život uz najmanje otpora i borbe. Gradimo povjerenje u život i da će on (ono Božansko u nama, ono koje zna) odabrati najbolje za nas. Time se oslobađamo niskih vibracija straha, kontrole, krivnje, bijesa, drame, uvjetovanosti i dr. i dopuštamo visokim vibracijama ljubavi da primamo ono što nam je potrebno – mir i ravnotežu, ljubav partnera, posao, novac, prekrasna nova iskustva, brojne prijatelje i dr.

 

hvala hvala hvala