2018*The Time is Now

 

Vrijeme je upravo Sada…

Vrijeme je za manifestiranje, za kreiranje, za svjesno i usmjereno djelovanje.

Vrijeme je za „ono kad“ situacije … ono kad si ljubavno usmjeren odnosno fokusiran na nešto i to nešto s ljubavlju gradiš. Kreiraš, bez brige i straha, s radošću i veseljem.

Naprosto uživaš kreirajući!

Jer posadili smo. Bili svjesni toga ili ne, jednostavno nešto smo posadili. I to baš u periodu od 2012. do 2017. godine. Vjerujem da je taj period globalne promjene utjecao baš na svakog od nas. Osjetili smo neki možda malo više, a neki možda malo manje da nam se život od 2012. okrenuo naglavačke.

Možda ste promijenili posao. Ili ljubavnog partnera. Ili možda niste ni jedno ni drugo nego ste tek u procesu tranzicije i nije vam ugodno. Nemate više okvire na koje se možete s sigurnošću osloniti jer ste malo narasli. Izašli iz okvira u kojima ste se do sada kretali. Možda je pak bilo i nekih zdravstvenih izazova. Ili nekih novih rezolucija po pitanju bilo koje važnije teme koja je stajala u zapećku života i čekala da dođe na red.                           Možda promjene nisu kačile vas nego su kačile vaše najbliže, a time su uvelike utjecale na vaš život. Bilo kako bilo promjenu smo doživili i preživili rekla bi. Nešto smo u tom procesu naučili, nešto novo odlučili, nešto pak promijenili i sada je vrijeme da sve to što smo posadili s pažnjom i ljubavlju čuvamo, mazimo i pazimo.       Vrijeme je da s strpljenjem gledamo kako raste.                                      Nekad će biti potrebno da imamo, upravo to, Strpljenje. Jer kako i inače biva kad se posadi biljka, potrebno je čekati da biljka nikne. Ne možemo lupati po površini zemlje i vikati na nju da izađe. Mislim, možemo i to, no nema baš nekog pretjeranog smisla. Ono jedino što možemo je biti strpljivi. A kad vrijeme dođe i kad se biljka pokaže iznad površine, biti će vrijeme za pokazivanje onog što smo u proteklom periodu naučili i spoznali, biti će vrijeme za malo fizičke ljubavi i paženja i maženja. Zalijevanja i okopavanja. Samo onoliko koliko je potrebno. Biljki će i na fizičkom trebati dati prostora da se sama razvija. Kontrolu i brigu smo trebali davno pustiti u ovom periodu od 2012.-2017.

Više nema mjesta za ego tripove (strahove, brige, kontrole, perfekcionizam, tugu, dramu…) vrijeme je za malo više ljubavi baš onako kako smo si definirali ljubav u proteklih par godina. Vrijeme je u stvari da se pokažemo i na drugim nivoima ne samo na fizičkom. Nego i na emotivnom i misaonom. Vrijeme je da pokažemo svu svoju raskoš i moć. I ono što mi znamo da jesmo, a nekako sami sebi kroz ego nismo dopustili. Jer uvijek je do sada bila važnija kontrola. Zadovoljavanje nekog okvira i onog “kako bi to trebalo biti”. A sada… sada nekako znamo da kontrola odrađuje stvar “samo” na fizičkom. Da mi možemo bolje. Da možemo dati biljci prostora za rast i da će nas ona i dalje voljeti i da ćemo mi voljeti biljku. I da će sve biti točno onako kako treba biti.

Divan je u stvari taj proces koji nas je zahvatio. Iako je možda bio malo i neugodan i malo zahtjevan, ali sada je tu za nas. Kao neka vrsta podrške kojoj se uvijek možemo obratiti. Na koju se uvijek možemo osloniti. Jer imamo to iskustvo. Ne trebamo više brinuti. Mi jesmo promjena. I bili toga svjesni ili ne, u to nekako vjerujemo.

I ako se možda sada neki od vas pitaju o čemu ja to pričam to vjerojatno znači da vas je proces promjene dotaknuo na nesvjesnoj razini. Ali tu je za vas. I čega god da ste se sjetili manifestirati odnosno što god od odluka da ste nesvjesno odlučili u ovih protekih pet godina čeka na vas u 2018. i u periodu koji slijedi… da ga otkrijete i da ga otpakirate. Othranite s ljubavlju i pažnjom.                                                                         Također ukoliko vas je slučajno uhvatila neka slutnja da ste možda nešto propustili isto moram reći da nije potrebno brinuti ili strahovati. Taj dio s ego pričom je iza nas. Jer vjerujte NISTE NIŠTA PROPUSTILI ŠTO NISTE TREBALI PROPUSTITI. I ono što bi bila korisna premisa za 2018. NIŠTA VIŠE NE MORATE, jer vjerujem da ste se do sada već sigurno „na-morali“. Puno jednostavnije i učinkovitije bi bilo djelovati iz inspiracije!

Upravo zato. Vrijeme je za malo opuštanja i prepuštanja. Za prigrljivanje situacija koje dolaze. Samo mekano i fleksibilno s sobom. Jer iako će nam se možda na početku činiti da to nešto što nam je došlo nije za nas. Ili da nema nikakve logike. Ili da je možda čak i pomalo neugodno. Biti će TO upravo ONO što nam treba. Da bi nas još malo osnažilo. Još malo oslobodilo nekog našeg ego lica koje nam više nije potrebno.

Ono što bi nas sve skupa još moglo zanimati je koliko će trajati ovaj period izgradnje? Jer ako je protekli period trajao pet godina koliko će nas držati ovaj novi period? Sve što možemo opaziti trenutno je da se u svijetu biznisa pa čak i u svijetu politike, pa čak i globalno, dosta spominje 2020. g. kao godina kada trebaju biti upogonjene i odrađene neke stvari. Vidjet ćemo. Ono što je sigurno je da ćemo do 2020. i na poslovnom i na privatnom planu sigurno vidjeti neke prve plodove svoga djelovanja i promjene koja nas je zahvatila od 2012.-2017.

Želim svima puno uspjeha i novih lijepih momenata koji će vas ostaviti bez daha.

Zagrljaj

Ako ti se svidio ovaj tekst, slobodno ga podijeli :)