Wingwave® metoda

Riješite se stresa i emocija koje vas blokiraju u svakodnevnom životu te s lakoćom uspostavite unutarnji mir, samopouzdanje i uspješnost.

Svakodnevni stres i brige današnja su svakodnevnica suvremenog čovjeka i to već od trenutka kad ujutro otvorimo oči i kad počne novi dan. Nekako smo negdje po putu izgubili radost novog dana i jedino o čemu razmišljamo već od ranog jutra su obaveze koje imamo za taj dan obaviti. Prečesto su one brojne pa u samom startu dana imamo stres jer znamo da nam je 24h premalo da ih sve učinkovito riješimo.

Wingwave® je znanstveno dokazana metoda kojom možemo uspostaviti unutarnji mir, povećati samopouzdanje i našu uspješnost i učinkovitost tokom dana.

Kako funkcionira ljudski organizam i kako pohranjujemo emocije i stres tokom dana?

Tokom dana kroz sva naša čula osjećamo i doživljavamo stvari, situacije i ljude s kojima se susrećemo. A navečer dok spavamo naš organizam „obrađuje“ te informacije i situacije koje su nam se dogodile i pohranjuje ih „na svoje mjesto“. Tako se ujutro u normalnim situacijama budimo odmorni i osvježeni spremni za nove doživljaje. No u situacijama kakvo predstavlja današnje suvremeno življenje stresnih i onih zahtjevnih situacija je previše. Zatrpani smo informacijama praktički od trena kad se probudimo jer nam neodgovoreni mailovi i poruke „ispadaju“ iz naših mobilnih uređaja, prometna gužva do posla predstavlja pravi izazov, na poslu su situacije i ljudi sve zahtjevniji, a onda tu je i privatan život bilo da ste samac jer i to predstavlja u današnje vrijeme stres bilo da ste u partnerskom odnosu ili imate djecu i tako dalje i tako dalje. Dan se svodi na želju za  pet minutnim odmorom pa makar to bilo na kraju dana kada se onako iscrpljeni bacite na svoj kauč ne bi li na trenutak opustili tijelo. Onda nas obično prevari san pa se tijelo ne uspije ni na trenutak opustiti pa onda i proces otpuštanja doživljenog stresa tokom dana biva da tako kažemo ne odrađen na pravi način i tu ulazimo u začarani krug iz kojeg je teško pronaći put van.

Wingwave® metoda i kako nam ona može pomoći u uspostavljanju unutarnjeg mira i ravnoteže, samopouzdanja i uspješnosti?

Sve te stresne situacije ponavljaju se iz dana u dan. Wingwave metodom možete odabrati kojih se stresnih situacija želite riješiti, a koje vas tokom dana blokiraju kako bi iskoristili svoje pune potencijale za koje jednostavno znate da ih imate.

Pa tako na primjer mogu se rješavati stresne situacije kod:

 • javnih nastupa i prezentiranja bilo da se radi o skupovima, konferencijama ili važnim sastancima,

 • komuniciranja s određenom osobom/osobama u određenim situacijama,

 • polaganja ispita,

 • utakmica i ostalih sportskih događanja,

 • problema i stresa u prometu,

 • problema s kožom, kosom ili nekim drugim posebnim problemom,

 • osjećaja nedostatnosti i manje vrijednosti iako znate da za to ne postoji nikakav realan razlog,

 • straha od letenja, vožnje službenog auta, vožnje vlakom, vode/plivanja, malih prostora, visine, zubara, pasa, strah od zauzimanja za sebe u pojedinim situacijama, strah od neuspjeha postizanja cilja/ciljeva,

 • stalnih i kroničnih briga oko nekog poslovnog projekta,

 • privremene blokade – „nemam ideju kako da ovo riješim“ ili „ovaj zadatak je nemoguće rješiti“

 • nedostatak sna – kronično sam umorna/an

 • i brojne druge situacije.

Wingwave® metoda nam omogućuje da stimuliramo i izazivamo kod klijenta REM fazu (Rapid Eye Movement ili u prijevodu brze pokrete očima) u potpuno budnom stanju i na taj način pokrećemo proces razgradnje stresnih, blokirajućih emocija jednako kao što se to i inače odvija tijekom sna. Na taj način klijenta oslobađamo nelagodnih, blokirajućih osjećaja.

Wingwave® metodom ne razvijamo nove vještine klijenta već radimo na oslobađanju emocija, na emocionalnoj prilagodljivosti i fleksibilnosti koja onda pomaže klijentu da realizira vještine i talente koje već posjeduje.

Wingwave® metoda je zaštićena metoda koja sadrži izuzetno efikasnu kombinaciju već provjerenih postupaka:

 • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) – bilateralna stimulacija obiju moždanih hemisfera – diljem svijeta poznata kao jedna od najučinkovitijih i najboljih psihoterapeutskih metoda za liječenje posttraumatskih opterećenja nastalih kao posljedica ozbiljnih uzročnika stresa.;

 • NLP – komunikacijski model koji objašnjava kako doživljavamo stvarnost i kako koristimo jezik

 • kineziološki test, tzv. O-Ring test : na temelju reakcije mišića utvrđujemo uzrok neugodne emocije i planiramo proces coachinga. Svima koji se žele riješiti neke vrste stresa ili mini-trauma.

Kome je namijenjena Wingwave metoda?

Posebno je korisna ljudima koji žive u situacijama povećanog stresa kao primjerice vrhunski profesionalci u bilo kojem području, management, sportaši, umjetnici, javne osobe…

 

Kontaktirajte nas

 

Za sva eventualna dodatna pitanja ili za dogovor oko termina kontaktirajte nas putem mobitela na +38598450023 ili nam uputite upit na:

  *pojedini dijelovi teksta preuzeti su iz knjige: “Wingwave coaching”; autorice metode Core Besser Siegmund i autora Harry Siegmunda. Službeni site Wingwave® metode: https://wingwave.com/en/